Index > Tijdelijke tentoonstelling

R22

Het artistiek onderzoek van de TAMAT Grantholders, 2022

Tijdelijke tentoonstelling

Du 19 november 2022 au 5 februari 2023
tarifs basic

Met Peter Depelchin, Louise Limontas, Camille Peyrachon en Araks Sahakyan.

 

Al 40 jaar lang is een van de hoofdlijnen van TAMAT het begeleiden en ondersteunen van opkomende creaties door beurzen aan te bieden voor artistiek onderzoek dat uitmondt in een collectieve tentoonstelling en de publicatie van een catalogus.

 

Dit is het hoogtepunt van bijna 12 maanden intensief onderzoek door de begunstigden van de TAMAT-onderzoeksbeurs, dat voor sommigen van hen een beslissend keerpunt zal betekenen. Het resultaat van diepgaand werk onder leiding van de artistieke adviseurs van de entiteit, hun overwegingen worden getoond om de ontkokering van disciplines te bevestigen.

 

Deze tentoonstelling markeert het einde van een ongekende reis voor de meeste deelnemers rond de multidisciplinaire textielpraktijk, waarvoor TAMAT vandaag een essentiële plaats van bezinning is om beter in te spelen op de uitdagingen van de popularisering van de hedendaagse kunst bij het grote publiek.

 

De tentoonstelling biedt een opvallend overzicht van de reflecties van geëngageerde actoren in de kunstwereld, ongeacht hun aanvankelijk prisma: beeldhouwen, schilderen, keramiek, fotografie, modeontwerp, graveren, tekenen…

"Maelström II", Peter Depelchin, 2022, crayon et encre de Chine sur collage en coton
"Repli(t)s", Louise Limontas, 2022, Broderie - Fils et matières divers
"Les moutons", Camille Peyrachon, 2022, Pièces de métal (alu, zinc, cuivre) sablées, polies et/ou gravées
partenaires