Index > Documentatiecentrum

Documentatiecentrum

Onderzoek in TAMAT is een integrerend deel van elke museale activiteit en wordt gewaarborgd door de aanwezigheid van een studie- en documentatiecentrum. Het centrum beschikt over een verzameling van meer dan 2000 monografieën, boeken en gespecialiseerde tijdschriften. Het beschikt tevens over een leeszaal en is drie dagen per week en op afspraak toegankelijk voor bezoekers, studenten en onderzoekers.

Het documentatie- en studiecentrum beschikt over gespecialiseerde documentatiebronnen op het gebied van wandtapijten, textielkunst, muurkunst en hedendaagse textielkunst in het algemeen. Het biedt toegang tot monografieën van kunstenaars, catalogi van tentoonstellingen en wetenschappelijke tijdschriften. Een comfortabele leeszaal, gelegen tussen het bezoekerspad en het documentatiecentrum, biedt de mogelijkheid tot raadpleging en onderzoek in alle rust.

 

Als actieve partner in onderwijs en studie begeleidt het professoren, onderzoekers en studenten bij hun documentair onderzoek en neemt het deel aan de opkomst van thema’s die binnen het theoretisch en praktisch onderwijs van academische en/of artistieke instellingen worden ontwikkeld.

 

Binnen TAMAT is het centrum ook een bron van inspiratie en onderzoek voor de bursalen, de kunstenaars die elk jaar de experimentele ateliers inpalmen om hun artistiek onderzoeksproject rond textiel te ontwikkelen.

 

Het documentair fonds bestaat uit:

  • 1200 catalogi
  • 400 boeken (monografieën en naslagwerken)
  • 400 brochures en gidsen
  • 8 titels van academische tijdschriften (met meer dan 750 exemplaren)

 

Het centrum gebruikt Socrate-software om de catalogus samen te stellen (online tegen eind 2021).

Catalogus

Laatste aanwinsten:

Ontdek
onze toppers

Elke maand nodigt het documentatiecentrum u uit om een van zijn favorieten te ontdekken! Deze boeken, die vaak verband houden met de lopende tijdelijke tentoonstelling, zullen u doen watertanden en u zin geven om een bezoek aan het museum te plannen of gewoon de werken ter plaatse te komen raadplegen.

Contact en
praktische informatie

Gratis toegang voor alle volwassenen. Raadpleging ter plaatse.
Onderzoek kan op verzoek worden uitgevoerd.

 

Openingsuren
Dinsdag en woensdag: 9U30 – 12U30; 13U30 – 17U
Donderdag: 9U30 – 12U30; 14U – 17U

Valérie Dupire : centre.documentation@tamat.be